top of page

Hoodoo's Eyecatcher Sky Spirit "JASMINE" Bruksdebut

...som inte räckte hela vägen pga nollat spår (utan poäng på huvudmomentet är det ju liksom svårt att bli gk eller uppflyttad ;) ) MEN med finfina poäng i lydnadsdelen+plats och budföringen, så det blev en 6eplats av 11 ekipage med 191 poäng trots som sagt nollat spår.

Spåret började bra och en pinne hittades snabbt och markerades kanon! Men snett ovanför /sidan av Micke och Jasmines spår hade det lagts ett spår som en trappa typ där ett annat ekipage fått bryta men fortfarande, medans Jasmine spårade, letade efter pinnarna med sin hund och belönade i höjd med Jasmines spår. Lite väl mycket dragning ditåt blev det för Jasmine då som säkert trodde att däääär ligger nog alla pinnarna eftersom de har så himla kul där så jag spårar väl ditåt då ;) Innan det bröts spårade Jasmine jättefint och slutade liksom aldrig jobba.

Istället för att bryta begav sig Micke och Jasmine tillbaka till klubben för att vara med på lydnadsdelen. Perfekt ju som "träningstävling" inför nästa försök och för att se hur damen i "skarpt läge" håller på en brukstävling. Budföringen gick fint och hon sprang i full karriär till mottagaren men det blev två kommando på skicket från Micke och en liten tjuvning tillbaka som drog ner betyget. Platsen låg hon stadigt med alla andra hundarna samtidigt och fick en 10:a. Sedan var det resten av lydnaden och poängen blev följande:

Linförighet: 8,75p (Domare 1: 9p Domare 2: 8,5p)

Framförgående: 7,75p (Domare 1: 8p Domare 2: 7,5p)

Läggande: 8,75 (Domare 1: 9p Domare 2: 8,5p)

Inkallande; 6,5 (Domare 1: 6p Domare 2: 7p)

Apportering 5,5 (Domare 1: 5p Domare 2: 6p)

Hopp över hinder 7p (Domare 1: 7p Domare 2: 7p)

En hiiimla massa Dk:ande drog ner betyget hehe, men fina poäng tycker vi på lydnadsdelen! Första gången hon tävlar med husse dessutom och de gjorde de bra! :)

Vi får hoppas vi hinner köra igen innan valpkullen, vore ju himla kul att komma en bit med henne i brukset trots att vi inte hade jättestora planer på det när vi fick hem henne! :)

Today Jasmine did her debute in the swedish working venues (tracking+obedience) BUT with no points in the track she didn't excell to the next class but she had very nice pointe in the obedience-part (191 points and even if she failed the tracking test she placed as number six of eleven dogs only based on the obedience ponts)

The track started off well and the first item was quickly found and marked great by her! Next time we hope she will get approved ponts in the track.


bottom of page